Rejseapp for blødere

Der er udviklet apps, som du kan bruge, når du rejser med blødersygdom i europæiske lande.

Hemophilia Travel Guide
Du kan downloade app’en Hemophilia Travel Guide til din smartphone og bruge den til at finde nærmeste hæmofilicenter i 32 europæiske lande.

Du har også mulighed for at bruge en indbygget rejsetjekliste og indtaste oplysninger om din personlige behandlingsplan i app’en. På samme måde kan du indtaste telefonnummer til dit behandlingscenter i Danmark, som du så hurtigt kan komme i kontakt med via en SOS-knap i app’en.

Bemærk, at app’en er på engelsk, men selve beskrivelsen kan komme frem som hollandsk, fordi app’en oprindeligt er derfra.

Du kan downloade app’en fra Google Play eller i App Store ved at søge på Hemophilia Travel Guide.

Rejseapp’en er udviklet af medicinalfirmaet Baxter, der også står for opdatering af oplysninger om behandlingscentre.

IHS Travel
Den irske bløderforening, Irish Haemophilia Society, har udviklet rejseapp’en IHS Travel.
Du har mulighed for at indtaste personlige oplysninger om din behandlingsplan i app’en, ligesom den fungerer som en tjekliste, der kan være god at have, inden du rejser til udlandet. I app’en har du fx også mulighed for at indtaste forskningspolice m.m.

I rejseapp’en findes der også links til World Federation of Hemophilias liste over hæmofilicentre i hele verden. Det anbefales dog, at du altid selv tjekker op på, at listen er ajourført, inden du drager til udlandet.

Du finder app’en i Google Play eller i App Store ved at søge på IHS Travel.