Et langt liv som bløder

Nedenfor kan du læse Aages beretning. Aage gik bort den 9. oktober 2009. Han blev 95 år og var herhjemme kendt som Danmarks og sandsynligvis verdens ældste bløder. Han var et aktivt medlem af Danmarks Bløderforening, og sammen med sin kone Elisabeth var han en flittig deltager i blandt andet årsmøder og 50+-seminarer.

Aage Espersens beretning
Jeg er nummer to i en søskendeflok på otte, og jeg er den eneste, der er bløder. Jeg blev født i 1913, og jeg har haft et langt og godt liv. Jeg har dog haft nogle nedture, når blødersygdommen plagede mig. For eksempel blev jeg ikke landmand, som det nok ellers lå lige for. Det var for hårdt og på samme måde måtte jeg opgive andre jobs undervejs på grund af helbredet. Dengang var der slet ikke de behandlingsmuligheder, der er i dag.

Jeg fik dog også nogle gode lange arbejdsperioder, fx som købmand og senere som parkbetjent. I 1962 blev jeg invalidepensionist. Egentlig var det meningen, at jeg skulle have været hjemmegående husfar, men jeg følte mig sat uden for samfundet. I stedet blev min kone og jeg marketendere i en havekoloni. Der var vi i 13 år.

Vi har to børn og fire børnebørn, og så har jeg en dygtig kone. Jeg har ofte blødninger. Lægerne siger, at jeg har svage blodkar, men det kan måske skyldes, at jeg efterhånden er en ældre herre.

Aage Espersen