Sygdomsfakta og behandling

Hvor er Mary? Piger og blødersygdomme: Symptomer, udredning og behandling

Denne brochure samler fakta om piger og blødersygdomme til dig, der vil vide mere om sygdommen, eller arbejder inden for primær- og skolesundhedssektoren.

Udgivet af Förbundet Blödsjuka i Sverige 2016. Oversat til dansk i 2017.

Download: Hvor er Mary?

Del 1, del 2, del 3, del 4 (pdf)

Download blødningsskema og vejledning

Bestil: Hvor er Mary?

Vores barn er bløder! - en hjælp til forældre med nydiagnosticerede bløderbørn

"Vores barn er bløder!" er en folder til nydiagnosticerede familier. I folderen kan du læse to mødres beretninger og få gode råd til at klare en hverdag med blødersygdom. Du kan også møde 14-årige Noah, som fortæller om, hvordan det er at være teenager med blødersygdom.

Folderen er udgivet i december 2012.

Download: Vores barn er bløder!

Hæmofili - en introduktion

Pjecen giver en række vigtige og grundlæggende informationer om hæmofili. Hvad er det for en sygdom? Hvordan behandles den? Hvordan påvirker den mulighederne for at leve et almindeligt liv med fritidsaktiviteter, arbejde og familie?

Pjecen er første gang udgivet i 2009. Den reviderede udgave er udgivet i september 2015.

Bestil: Hæmofili - en introduktion

Download: Hæmofili - en introduktion (pdf)

Immun Trombocytopeni (ITP) - en håndbog for patienter og pårørende

Håndbogen giver information om sygdommens omstændigheder og symptomer, om behandling, og om hvordan man skal forholde sig til ITP i hverdagen. Håndbogen er opdateret i september 2014.

Download: ITP - en håndbog for patienter og pårørende

Bestil: ITP - en håndbog for patienter og pårørende

Livet med ITP

Danmarks Bløderforening foretog i 2009/2010 en undersøgelse af kroniske ITP-patienters livskvalitet. Pjecen kombinerer resultaterne fra undersøgelsen med bl.a. fire cases om livet med ITP.

Pjecen er udgivet i 2011.

Bløderliv under forandring

Pjecen beskriver ny viden om de ældre og aldrende bløderes livssituation. Viden, der er kommet fra Bløderforeningens projekt "Bløderliv under forandring" (2008-2010).

Pjecen er udgivet i 2011.

Bestil: Bløderliv under forandring

Et aktivt liv med blødersygdom

Pjecen "Et aktivt liv med blødersygdom" er først og fremmest skrevet til dig, der har brug for viden om vigtigheden af fysisk aktivitet samt inspiration til, hvordan du kommer i gang med at træne. Pjecen indeholder blandt andet en række øvelser.

Pjecen er udgivet i september 2010.

Bestil: Et aktivt liv med blødersygdom

Blødninger kan skyldes von Willebrands sygdom

Ved hjælp af denne vejledning kan læger være med til at sikre, at kvinder og mænd, der lider af uforklarlige blødninger på grund af udiagnosticeret von Willebrands sygdom, får stillet den rigtige diagnose og dermed får en behandling, der forbedrer deres sikkerhed og livskvalitet.

Folderen er opdateret i august 2014.

Bestil: Blødninger kan skyldes von Willebrands sygdom

Download: Blødninger kan skyldes von Willebrands sygdom (pdf)

Von Willebrands sygdom - en håndbog for patienter og pårørende - IKKE PÅ LAGER

IKKE PÅ LAGER - Håndbogen giver en detaljeret beskrivelse af sygdommens kendetegn, symptomer, arvegang, diagnose og behandling, ligesom du som kvinde kan læse om de specielle forhold, som gør sig gældende i forhold til mestruation, graviditet og fødsel. Håndbogen er udgivet i 2002.

Bestil: Von Willebrands sygdom

Hepatitis C - en håndbog for blødere og andre med hepatitis C

I håndbogen forklares hvad hepatitis C er, ligesom du kan læse om symptomerne, følgerne og mulighederne for behandling. Du vil også kunne finde oplysninger om pension, rejseforsikringer m.m., ligesom du kan læse om andres erfaringer med sygdommen.

Håndbogen er udgivet i 1999.

Bestil: Hepatitis C

Kan det skyldes von Willebrands sygdom?

Måske skyldes dine symptomer von Willebrands sygdom - se efter i folderen.

Bestil: Kan det skyldes von Willebrands sygdom?