Sommerlejr 2005

Lejrchef Tem Folmands dagbog
 
Lørdag d. 25.6.05
Dagen var kommet, som jeg havde set frem til i et par måneder, for ikke at sige lige siden sidste år. For det er nu noget specielt at være med på en bløder-sommerlejr.
 
I år skulle slaget stå på Hårslev Efterskole. Fra et tidligere ophold på skolen vidste jeg, at der er uendeligt langt til den nærmeste købmand, så mine unger og jeg var tidligt oppe for at køre til Tyskland og handle ind til slikboden – to kæmpe indkøbsvogne fyldt med slik, chips og sodavand.
 
Derefter skulle der tages imod alle de dejlige unger. Efter den traditionelle velkomst med lidt mad og information var hver en afkrog af skolen blevet udforsket, og idrætshallen havde selvfølgelig også fået sin debut.
 
Efter en lang dag med aflevering af medicin til Lisbeth, penge sat i banken til Vibeke og køb af tonsvis slik for en tyver kunne vi roligt sige, at sommerlejren var skudt godt i gang.
 
Søndag d. 26.6.05
Denne dag var Hold 3 ude at prøve grænser af i form af at bestige en ni meter høj klatrevæg. I bedste bløderånd blev det selvfølgelig til en konkurrence om, hvem der var hurtigst. Det kan oplyses, at ”Spiderman” Theis gjorde det på 22 sekunder.
 
I mellemtiden nød vi andre jordnære bare det gode sommervejr med diverse boldspil og leg. Om aftenen legede alle stratego, men reglerne blev en smule strategiske, så vi fandt aldrig en vinder. Men det gælder jo også bare om at være med – selvom alle ikke delte den mening.
 
PLUDSELIG kom nogle af de store løbende med et brev, de havde fundet. Der stod noget om en GAL REKTOR, som engang havde været på skolen, men var død og nu spøgte en gang imellem. Det skabte lidt uro, især hos Hold 2 (da de var de eneste, som fik det at vide).
 
Mandag d. 27.6.05
Det meste af dagen gik med Bløder OL, og vejret var perfekt. Hvis nogen skulle være i form til det, så måtte det være Esben. Han var lige ankommet til lejren, direkte fra Belgien, hvor han havde cyklet 250 km med stigninger op til 22%.Go home, Armstrong …
 
Der var stor entusiasme hele dagen. Specielt med ”skokastning” blev der virkelig gået til den. Det eneste hold med piger på vandt til stor ærgrelse for nogle af de rene drengehold.
 
Efter en stor idrætsbedrift, er det ens pligt at slappe af, så det var bagefter tid til film og guf.
 
Tirsdag d. 28.6.05
Denne dag vil mange helt sikkert huske, dels fordi vi var helt umenneskeligt tidligt oppe, dels fordi vi var ude at køre go-kart. Benzinen begyndte allerede at suse rundt i kroppen på de fleste, da vi tog hver vores racerdragt på. Nu kunne det kun gå for langsomt, før vi kom ned i en go-kart. Efter en kort instruktion, som ingen vist hørte, skulle Hold 1 ud at køre med Emil i ”gold position”. Det skulle vise sig, han havde hørt om en eller anden ”lydmur”, man kunne bryde, hvis man havde fart nok på, så han valgte den første, største og bedste mur at vælte. Det gik dog ikke.
 
Efter et lettere kaosløb med Hold 1 måtte der træner på. Og ind kom Jason Watt!!! Han blev og fortalte om sig selv og gav gode råd til de næste, som skulle ud at køre. Alle fik en autograf, mens de kom med gode spørgsmål til en utroligt sympatisk, børnevenlig mand. Efter adrenalinen havde været helt oppe i det røde felt, var det på sin plads at få den ned igen. Det kom den hurtigt i Bellahøj udendørs bad.
 
Tirsdag blev samtidig den dag, jeg lærte vejen til skadestuen. Først med Jacob (medhjælper), der havde sprunget sin trommehinde. Derefter med Martin, som havde forstuvet sin ankel. Begge kom dog med tilbage på skolen.
 
Onsdag d. 29.6.05
Den traditionelle besøgsdag løb af stablen, og det var nemt at ”underholde” forældrene på grund af det gode vejr. Det var rigtigt hyggeligt som altid, hvor der blev leget og snakket på kryds og tværs. Midt i det hele kom Rune med et guldkorn til sine forældre: ”I kommer lige og siger farvel, inden I går, ik´?”…
 
Mens vi er ved guldkornene, så spurgte Emil en af søskende: ”Er du menneske eller bløder?”. Den lader vi lige stå lidt…
 
Det var blevet tid til skift af sygeplejerske, så vi sagde farvel til Lisbeth og hej til Lise, som skulle sidde på sprøjten resten af ugen.
 
Sent om natten blev Hold 2 vækket. De skulle ud og fange den GALE REKTOR, der tilsyneladende havde kidnappet Alex. De blev blandt andet lokket ud at gå på en nedlagt togbane og inde på en kirkegård, hvor den GALE REKTOR pludselig sprang op af en kiste. Det gav en del skrig igennem nattens mørke.
 
Torsdag d. 30.6.05
Dagen var ren afslapning for de fleste, dog mandede pigerne sig op til en tøse-tur i Næstved. Senere på dagen blev der gået til den i en basket turnering. Desværre måtte vi sige farvel til Martin, som stadigvæk havde problemer med sin ankel. Nå ja, vi havde jo lige et bryllup om aftenen. Lykke friede til Jakob. Om de levede LYKKEligt til deres dages ende, melder historien ikke noget om.
 
Fredag d. 1.7.05
BonBon-Land. Sikke en dag. Igen perfekt vejr og næsten ingen mennesker, så der var ingen kø, når man skulle prøve noget. Og så mødte vi helt ”tilfældigt” en bløder, som hedder Mikkel og hans forældre. Han havde aldrig været på bløderlejr før, så ham tog vi med tilbage på skolen, så han kunne se, om det var noget for ham. Om aftenen var han allerede faldet 100% ind i gruppen, så forhåbentlig ser vi ham til næste år.
 
Sent om aftenen havde vi natløb for Hold 1. De var noget svære at få ud af sengen, men lidt uhyggeligt blev det, så de vågnede hen ad vejen.
 
Lørdag d. 2.7.05
Om formiddagen blev der kaldt til samling. Jeg skulle tage endnu et gruppebillede, men kun med børn på. Bedst som de sad og prøvede at finde deres tandpastesmil frem, kom alle de voksne løbende med en spand vand hver. Med ét var et par timers vandkamp åben. 
Senere på dagen kom den verdenskendte tryllekunstner Robert Mark. Han var en stor succes og utroligt god til at få børnene med i sit show.
 
Igennem hele ugen havde hvert hold øvet noget hemmeligt, de skulle optræde med denne aften. Det blev til optræden med blandt andet Britney Spears, Bamses Venner og en prinsesse. Et helt fantastisk show, som man kan ærgre sig over, man ikke fik på video.
 
Om aftenen stod den på råhygge omkring bålet med snobrød, slik, flødeboller og guitarspil. Samtidig blev Patrick og Lykke fejret for at have været en del af sommerlejren de sidste 10 år.
 
Søndag d. 3.7.05
Så kom afrejsedagen. Bedst som vi syntes, vi var kommet, var det hele slut – men det kan jo kun betyde, at det har været hyggeligt. Der blev pakket og ryddet op på skolen. Alle fik sagt farvel med knus, kram og løfter til hinanden om, at vi ses til næste år.
 
Tak til vejrguderne, skolen, medhjælpere, sygeplejersker, foreningen og ikke mindst alle ungerne for at det igen i år blev en kanon sommerlejr. Jeg glæder mig allerede til at se jer alle sammen igen til næste år!