Stikkeskole online

Dato: 
Søndag, 6 september, 2020
Sted: 
Online

Bløderforeningen holder online-stikkeskole søndag d. 6. september fra kl. 10.30-12.00. Stikkeskolen er for forældre med fokus på, hvordan man forbereder sit barn (og sig selv) på, at barnet skal stikkes. Det kan være til blodprøvetagning på hospitalet eller i hjemmebehandling. 

Sine Lyons giver gode råd om, hvad man som forældre kan gøre for at forberede sit barn på at blive stukket og få taget blodprøve. Der vil også være mulighed for erfaringsudveksling.

Den online stikkeskole er både relevant for forældre, hvor barnet ofte skal have taget blodprøve, fx børn med ITP, og for forældre, der varetager behandling hjemme, enten gennem port eller IV. 

Det er gratis at deltage. Tilmeldingsfristen er fredag d. 28. august. Tilmeld dig her » 

Når du har tilmeldt dig, vil du få tilsendt en ”stikke-pakke”. Pakken er til at øve sig på proceduren – men IKKE til at stikke med!

”Stikke-pakken” indeholder:

  • 1 stk. af Bogen ”KRONISK og længerevarende SYGE BØRN – På hospital og hjemme i familien
  • 1 stase
  • Nogle spritservietter
  • 1 øve-nål
  • Nogle plastre

Program: 

10.30 Velkomst og præsentation af program og oplægsholder, Sine Lyons

10.40 Introduktion til, hvorfor du bør forberede dit barn (og dig selv) på, at det skal stikkes, og hvordan du bedst muligt undgår, at dit barn får stikkeangst

11.05 Sådan forbereder du dit barn (og dig selv) på, at det skal stikkes

11.25 Erfaringsudveksling i grupper (hhv. forældre til børn i hjemmebehandling og forældre til børn, der ofte får taget blodprøver, fx ITP)

11.45 Spørgsmål/svar v. oplægsholderne

12.00 Tak til oplægsholderne – og mulighed for forsat erfaringsudveksling online forældrene imellem

Under hele forløbet kan man stille spørgsmål i kommentarsporet

 

Webinaret ligger i forlængelse af Forældre/børn-udflugtsdagen, d. 5. september, hvor turen går til Københavns Zoologiske Have for familier i Øst og til Randers Regnskov for familier i Vest. Læs mere om udflugterne og tilmelding her »

Vi gør opmærksom på, at der kan blive taget billeder til arrangementet, som kan blive brugt i Bløderforeningens medier. Vi offentliggør kun billeder, der overholder Datatilsynets retningslinjer for deling af billeder på internettet. Vi offentliggør derfor ikke billeder, hvor vi vurderer, at en person på billedet kan føle sig udstillet, udnyttet eller krænket. Vi er opmærksomme på, at der bør ydes særlig beskyttelse mod børn og unge under 16. Derfor offentliggør vi ikke billeder af børn, der befinder sig i en udsat situation, uden barnets og forælders samtykke – eksempelvis badebilleder eller billeder af stikketræning. Læs mere her »

Ønsker du ikke, at Bløderforeningen offentliggør billeder af dig/dit barn, beder vi dig gøre os opmærksomme på det. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker et billede af dig/dit barn fjernet, kan du til enhver tid kontakte os og gøre indsigelse. Har du gjort indsigelse vil ikke offentliggøre billeder af dig/dit barn fra dette arrangement. Ønsker du et billede, der allerede er offentliggjort, afpubliceret, vil vi i videst mulig omfang fjerne billede.

« Tilbage