Lene - Fik først diagnosen som voksen

Nedenfor kan du læse Lenes beretning. Lene gik bort den 25. juni 2015. Hun blev 66 år. Lene var dybt engageret i Danmarks Bløderforening blandt andet som mangeårigt bestyrelsesmedlem og formand for Forsknings- og Støttefonden.

Jeg har von Willebrands sygdom i mild grad – faktisk så mild, at jeg først er blevet diagnosticeret ved et tilfælde som voksen. Jeg arbejdede som laborant, og i den forbindelse blev det ved en koagulationstest konstateret, at jeg er bløder.

Der havde da været problemer med, at jeg blødte meget ved tandudtrækninger og havde kraftige menstruationer, men ikke så meget at det var et problem, jeg havde gjort noget særligt ved. Jeg havde i øvrigt også født to gange, før jeg fandt ud af, at jeg var bløder.

Jeg har en søn og en datter. De er begge blevet undersøgt. Von Willebrands sygdom er jo ikke bundet til kønnet, og de kunne beggehave fået sygdommen. Det er imidlertid kun min datter, der er bløder - heldigvis i mild grad som jeg.

I dag er jeg jobchef i en kommune. Blødersygdommen har aldrig influeret mit valg af uddannelse eller beskæftigelse. Faktisk fik jeg den ikke rigtig tæt ind på livet, før jeg blev smittet med hepatitis C efter at have fået faktor.

Lene Brandt