Start din egen BetterNow indsamling til fordel for Bløderforening

Vil du gøre en forskel, kan du støtte Bløderforeningen ved at oprette din personlige indsamling på BetterNow. Alle har mulighed for at donere penge. Du kan dele indsamlingen med dit personlige netværk via de sociale medier eller private beskeder og e-mails. Kun fantasien sætter grænser for din indsamling, og ethvvert beløb modtages med stor tak.

Læs mere om, hvordan du kommer igang her.

Historisk spændende tider i bløderverdenen

Danmarks Bløderforening har deltaget ved WFH’s verdenskongres i Glasgow. En kongres, der har budt på historisk mange nyheder.

Der blæser mange nye og interessante vinde på behandlingsfronten for blødersygdomme i disse år. Det er den umiddelbare konklusion, efter at mere end 5000 læger, forskere, medicinalfolk og patienter har deltaget i den internationale hæmofiliorganisation WFH’s store verdenskongres om blødersygdom i skotske Glasgow.

Kvinder med blødersygdom får eget logo

Foran en fyldt sal på Bløderforeningens årsmøde blev logoet til kvindekampagnen #Blødt igennem afsløret. Logoet skal pryde kampagnen, som vil udbrede kendskabet til kvinder med blødersygdom.

Bløderforeningen satte to biografbillet på højkant til den person, som kunne designe det bedste logo til kampagnen #Blødt igennem. Fra Aalborg til Rødby strømmede de gode bud ind. Bløderforening vil gerne sige tusind tak til alle, som har brugt tid og kræfter på konkurrencen.

Årsmøde 2018

Der var god stemning og debat, da store og små medlemmer mødtes til årsmøde d. 14-15. april på Brogaarden i Middelfart.

Mens de voksne sad inden døre hele dagen lørdag var børnene udendørs sammen med naturvejleder Rikke Vesterlund. Her blev kogt og renset fasanhoveder. Det var spændende og for mange en vild oplevelse!

Foto: Emilie Sofie Vraagaard

Ny bløderapp styrker samarbejdet

Opmærksomhed på ulighed i Europa

Den internationale mærkedag for blødersygdomme markeres hvert år d. 17. april. Dagen er i høj grad med til at vise international solidaritet. For mens udviklingen i behandlingsmulighederne har betydet en verden til forskel for de danske blødere, så er der stadig mange blødere – også i Europa – der endnu ikke har tilstrækkelig medicin til behandling af blødninger.

Løb for kvinder med blødersygdom

Sammen med andre kvinder i Danmarks Bløderforening kan du løbe Feminas Kvindeløb og være med til at udbrede kendskabet til kvinder med blødersygdom. En større opmærksomhed om kvinder med blødersygdomme vil betyde, at flere får stillet den rette diagnose. På den måde sikres den rette hjælp og behandling.

Du kan deltage ved at løbe eller gå enten 5 eller 10 km. Sammen med andre medlemmer af Bløderforeningen kan du deltage i:

Aarhus, tirsdag d. 15. maj i (kl.17-20)

København, søndag d. 3. juni i (kl. 9.30-12.30)

Allan Steen Lynge ny repræsentant i Ankestyrelse

Allan Steen Lynge, der er medlem af Danmarks Bløderforening, er udpeget af Danske Handicaporganisationer (DH) som medlem af Ankestyrelsen fra 1. juni 2018 til 31. maj 2022.

Allan er far til en søn med blødersygdom og uddannet advokat. Fra 2014-2017 har Allan været DH repræsentant i Den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet, DUKH, og har her været med til at sætte fokus på retssikkerheden for særligt udsatte borgere og formidling til borgerne om udviklingen inden for handicapområdet.

Vigtige afgørelser

Sommerlejr 2018

Danmarks Bløderforening inviterer børn mellem 7 og 17 år, der har hæmofili, von Willebrands sygdom, Immun Trombocytopeni (ITP) eller andre sjældne blødersygdomme på sommerlejr.

På bløderlejren er der både garanti for sjove oplevelser, når børnene eksempelvis drager i sommerland eller laver snobrød på bål, og for at få en større viden om egen sygdom, og hvordan man lever med den.

Se billeder fra sidste års sommerlejr på Facebooksiden Bløderlejr >>

Design et kampagnelogo og vind biografbilletter

Du kan hjælpe Danmarks Bløderforening med at skabe opmærksomhed om kvinder, som lider af blødersygdom, ved at designe et logo til kampagnen #blødtigennem. Kampagnens logo skal være med til at skabe større opmærksomhed om kvinder med blødersygdomme, så flere får den hjælp og rådgivning, der har brug for. Vinderen af konkurrencen modtager et gavekort til en tur i biografen for to personer.

Vinderlogoet skal blandt andet bruges af foreningens deltagere i Feminas Kvindeløb i foråret 2018. Logoet vil også blive brugt og eksponeret i materialer og promovering af kampagnen fremover.

Løb og udbred kendskabet til kvinder med blødersygdom – tilmeld dig nu

Sammen med andre kvinder i Danmarks Bløderforening kan du løbe Feminas Kvindeløb og være med til at udbrede kendskabet til kvinder med blødersygdom. En større opmærksomhed om kvinder med blødersygdomme vil betyde at flere får stillet den rette diagnose. På den måde sikres den rette hjælp og behandling.

Du kan deltage ved at løbe eller gå enten 5 eller 10 km. Sammen med andre medlemmer af Bløderforeningen kan du deltage i en af disse tre danske byer: