Svensk projekt sætter fokus på kvinder med blødersygdom

I Sverige anslås det, at ca. 50.000 kvinder lever med en blødersygdom, mens det kun er ca. 1.000 kvinder, der har fået en diagnose. Det skyldes dels uvidenhed i sundhedssystemet, og dels at fokus ofte er på mænd med blødersygdom.

Danmarks Bløderforenings svenske søsterorganisation FBIS har igangsat "Kvinnoprojektet” som skal skabe opmærksomhed både i sundhedssystemet og i befolkningen i almindelighed omkring de særlige problemer, som kvinder med blødersygdom har.

Projektet arbejder for bedre diagnosticering og behandling af kvinder med blødersygdom. På "Kvinnoprojektet”s facebookside opfordres unge kvinder til at fortælle deres historie. For der er stadig mange, som skjuler deres problemer med fx meget kraftige menstruationer. Se den svenske facebookside her»

Derfor har det også stor betydning, at svenske Svenske Stina Wollter, der er med i Sveriges ”Vild med dans”-konkurrence, i et interview til landsdækkende medier åbent har fortalt, at hun har blødersygdommen von Willebrands og sat ord på mange af de udfordringer, som kvinder med blødersygdom oplever i deres hverdag. Læs interviewet her»

World Hemophilia Day 2017 sætter fokus på kvinder

Det svenske tiltag står ikke alene. På World Hemophilia Day d. 17. april er fokus rettet mod kvinder, der lever med blødersygdom, og også her lyder opfordringen til, at kvinder og piger deler deres historier.

Læs mere om World Hemophilia Day 2017 og del din historie her»

Kvinder og piger i Danmarks Bløderforening

I Danmarks Bløderforening findes der flere tilbud til kvinder og piger, der lever med blødersygdomme. På den årlige kvindetur samles kvinder, der enten selv lever med blødersygdom eller er pårørende, og turen en god mulighed for at møde andre og dele erfaringer og gode oplevelser. Kvindeturen afholdes næste gang i efteråret 2017. Læs mere her»

På Sommerlejren, der afholdes i uge 27, kan piger med blødersygdom møde andre børn og unge i sjove og spændende omgivelser. Læs mere her»

Du kan også læse og bestille materiale om blødersygdomme her»

 

 

« Tilbage