Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Fotoudstilling: At høre til

Onsdag d. 14. september præsenterer Danske Handicaporganisationer en fotoudstilling om fællesskaber og at have et sted at høre til. Fotoserien består af 20 forskellige historier fra mennesker med et handicap, der fortæller om, hvor de føler sig set, som dem de er. En af de medvirkende er Palle Skovby, der er bestyrelsesmedlem ved Danmarks Bløderforening.


Flere end 500.000 mennesker i Danmark lever med et handicap. Nogles handicap er mindre, nogles er større – andres handicap er synlige, nogles er usynlige. Fotoudstillingen: At høre til sætter spot på forskellige liv med og trods handicap. 


Fotoserien er udstillet foran Christiansborg Slot indtil d. 18. september, hvorefter den rykkes til Islands Brygge på Amager. Foto: Anne Mette Christensen.

Et sted hvor man taler det samme sprog

Onsdag d. 14. september blev fotoudstillingen åbnet.

En af de medvirkende i udstillingen er Palle Skovby, som er bløder. Han holdte tale ved åbningen af udstillingen om, hvad det for ham vil sige at have et handicap, og hvad fællesskaber og at høre til betyder for ham. Vi er så heldoge, at vi har fået lov at bringe et udpluk af talen:

"Nu har jeg jo så efter at blive interviewet til udstillingen her gået og tænkt tingene godt igennem. Hvorfor har jeg altid nægtet at være handicappet? Er jeg flov over at være handicappet?

NEJ, ikke det mindste. Jeg kan i dag ikke se, at det skulle være flovt at være handicappet. Mine sygdomme og udfordringer har givet mig mulighed for at reflektere over mit liv i en grad, som jeg er ikke sikker på, jeg ellers ville have gjort. På den måde har mine handicap været med til at skærpe min opmærksomhed i forhold til at nyde livet fuldt ud. Gad vide om ikke andre handicappede også har tænkt den tanke?

At jeg altid har været en del af Bløderforeningen, er for mig en selvfølge. Jeg har høstet fantastiske venskaber og erfaringer ved at være med. Det betyder noget for mig at høre til og at deltage.

Jeg er med i lokaludvalget i Middelfart Kommune, jeg er frivillig i Rock under broen, jeg startede en “bålgruppe” for voksne mænd for 3 år siden. Vi mødes hver anden tirsdag og snakker om med- og modgang i livet. Det er fællesskaber, hvor jeg kan være med i det tempo, som jeg nu kan holde til.”

Tak til Palle, for at stille op og for at dele sin historie!


Hvert billede er akkompagneret af en QR-kode, hvor du kan høre de medvirkende fortælle deres historie. Foto: Anne Mette Christensen

20 forskellige liv, med forskellige udfordringer

Gennem fotografier, tekster og lydoptagelser fortæller fotoserien: At høre til om 20 menneskers liv med et handicap.

Udstillingen har fokus på de forskellige fællesskaber, som de medvirkende er en del af, og som gør, at de har et sted, hvor de kan føle sig frie og set, som dem de er. Det kan være som en del af et venskab, et parforhold, foreningslivet, eller noget helt fjerde.

Hvor og hvornår?

Udstillingen er et samarbejde mellem fotograf Andreas Haubjerg og Danske Handicaporganisationer (DH) og bliver sat op udendørs i ti forskellige byer over en periode på halvandet år.

Du kan allerede nu se udstillingen på Christiansborg Slotsplads (12. september til 18. september), hvorefter den rykker til:

  • Islands Brygge på Amager (19. september til 30. september).
  • Næstved (Axeltorv fra 1. oktober til 17. november)
  • Odense (Platanhaven fra 18. november 2022 til 11. januar 2023)

Udstillingen bliver også vist i følgende byer, hvor tid og sted vil blive annonceret senere: Svendborg, Sønderborg, Esbjerg, Silkeborg, Aarhus og Aalborg.

Læs mere om udstillingen på DH's hjemmeside her >


Foto: Anne Mette Christensen

Danske Handicaporganisationer

I forbindelse med fotoudstillingen har DH lanceret et politisk udspil med overskriften: Fællesskabet. Læs mere om fotoserien og det politiske udspil på DH’s hjemmeside.

Nyhedsbrev

Vil du gerne modtage de seneste nyheder om blødersygdom og foreningens aktiviteter, så tilmeld dig foreningens nyhedsbrev. Nyhedsbrevet er et supplement til medlemsbladet BløderNyt.