Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Nyheder

World Aids Day – ny bog om 40 år med aids udgives

1. december 2021

I dag er det d. 1. december og World Aids Day – dagen hvor der internationalt sættes fokus på hiv og aids. I den anledning udgiver AIDS-fondet en ny bog, der fortæller historien om aids-epidemien i Danmark. Blødersagen er også repræsenteret.

Nye europæiske principper for behandling af kvinder med blødersygdom

8. november 2021

Et samarbejde mellem EHC’s og EAHAD's kvindekomitéer har resulteret i en række nye anbefalinger om behandling af piger og kvinder med blødersygdom.

Dialogværktøj til ITP-patienter oversat til dansk

24. september 2021

I dag, fredag d. 24. september 2021, på den internationale opmærksomhedsdag for Immun Trombocytopeni (ITP) udkommer et nyt dialogværktøj på dansk. Dialogværktøjet skal hjælpe både sundhedspersonale og familier til et barn med ITP til at få en bedre indsigt i deres livskvalitet, og hvordan ITP’en påvirker både barnet og familien.

Interviewpersoner søges til kort interview om bløderes livskvalitet

8. september 2021

Bløderforeningen er i gang med forberedelserne til vores fjerde livskvalitetsundersøgelse. Derfor søger vi nu interviewpersoner, der vil fortælle om deres liv med blødersygdom, for at sikre at undersøgelsen bliver så relevant som muligt.

BløderNyt ikke udsendt

1. september 2021

Det har vist sig, at BløderNyt, der skulle have været landet i postkasserne i juli måned, ikke er blevet udsendt. Du kan læse bladet online her. 

Hiv-smittede tilbydes revaccination mod COVID-19

30. august 2021

Sundhedsstyrelsen har i dag meldt ud, hvem der tilbydes revaccination (tredje stik) mod COVID-19. Det gælder bl.a. hiv-smittede med meget lave CD4-tal.

Kvinder og blødersygdom på dagsordenen ved konference for sundhedsplejersker

24. august 2021

Bløderforeningens kampagne Blødt igennem deltager igen i år med en stand på Sundhedsplejerskernes Landskonference, der afholdes d. 23.-24. august i Vejle. Her deler vi materiale ud og fortæller om de typiske symptomer og gener ved blødersygdom hos piger og kvinder.

Omrokering i bestyrelsen

23. august 2021

Danmarks Bløderforening afholdt d. 22. august 2021 generalforsamling. Her blev Dennis Svejstrup Jensen valgt ind som nyt bestyrelsesmedlem og Martin Boelt Sørensen som suppleant. 

Land Rover-arrangement for børnefamilier

2. august 2021

Lørdag den 25. september 2021 kan børn med alvorlig sygdom prøve kræfter med terrænkørsel i en Land Rover. 

Sommerferielukket

30. juni 2021

Sekretariatet holder sommerferielukket fra mandag d. 5. juli og er tilbage ved telefon og mail igen d. 2. august.

Dansk podcast på trapperne

30. juni 2021

I det nyeste nummer af BløderNyt, har vi reklameret for vores nye podcast, der snart er på gaden. Den lader dog vente lidt på sig.

ITP-patienter lever i gennemsnit længere end i 80’erne

24. juni 2021

Patienter med blodsygdommen Immun Trombocytopeni (ITP) har Ifølge en dansk undersøgelse opnået forbedret langtidsoverlevelse de seneste 40 år. Læs mere om undersøgelsen her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev:

Tilmeld dig foreningens nyhedsbrev

Vil du gerne modtage de seneste nyheder om blødersygdom og foreningens aktiviteter, så tilmeld dig foreningens nyhedsbrev. Nyhedsbrevet er et supplement til medlemsbladet BløderNyt.

Læs BløderNyt

Her kan du læse tidligere udgaver af foreningens medlemsblad BløderNyt. Bladet udgives to gange om året og indeholder bl.a. artikler om, hvordan det er at leve med en blødersygdom i Danmark og om den nyeste udvikling inden for behandling.