Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Mindeord over Poul Eik Jørgensen

7. maj 2021

Poul Eik Jørgensen er død den 5. maj 2021.

Invitation til generalforsamling 2021

5. maj 2021

Endelig er Danmark igen ved at åbne op – og det betyder, at vi kan invitere til generalforsamling i Danmarks Bløderforening d. 6. juni kl. 13-15 i Handicaporganisationernes Hus i Taastrup.

Sagsbehandlingen på handicapområdet skal løftes

3. maj 2021

Flere undersøgelser peger på, at forældre til børn med handicap eller mennesker med handicap alt for tit oplever, at de ikke får den rigtige hjælp, støtte, rådgivning og vejledning af kommunen. I undersøgelser fremgår det, at mødet med systemet ikke altid lever op til de forventninger, som vi som samfund har, når mennesker med handicap eller forældre til børn med handicap rækker ud efter hjælp hos kommunerne.

Regional corona-hotline kan hjælpe

21. april 2021

Enkelte bløderpatienter har endnu ikke modtaget en invitation til vaccination mod COVID-19 mere end tre uger efter henvisning fra hæmofilicenteret. Den manglende invitation kan skyldes tekniske fejl i indstillingen.

World Hemophilia Day 2021

17. april 2021

I dag, d. 17. april, er det World Hemophilia Day. Det har vi markeret gennem ugens løb på de sociale medier ved at sætte fokus på livet med blødersygdom i Danmark og andre steder i verden. I dag kulminerede ugen med, at vi løftede sløret for denne nye redesignede hjemmeside.

Vaccinationer godt i gang

17. april 2021

Endelig bliver bløderpatienter tilknyttet Hæmofilicenter Vest på Aarhus Universitetshospital nu også vaccinerede mod COVID-19. I februar blev sjællandske bløderpatienter tilbudt vaccination. Vi venter på svar fra Sundhedsstyrelsen om, hvor man skal henvende sig, hvis invitationen til vaccination ikke er nået frem.

Immundæmpende medicin giver ikke øget risiko

17. april 2021

Sundhedsstyrelsen er vendt tilbage med svar på vores henvendelse om, om mennesker med ITP i immunhæmmende behandling kunne være i risikogruppe og derfor burde tilbydes vaccination mod COVID-19 tidligere.

Kjell Ulfsby er død

13. april 2021

Det er med stor beklagelse, at vi har modtaget besked om, at den norske bløderforenings første formand Kjell Ulfsby er død.

Ny artikel om livet med en sjælden sygdom

12. april 2021

Mette fandt først ud af, at hun var bærer af en blødersygdom, da hun fik sin søn Phillip, og han havde arvet sygdommen. Viborg Stifts Folkeblad sætter i denne tid fokus på livet med en sjælden sygdom og skildrer i den forbindelse Mettes fortælling.

Patienter i immunhæmmende behandling kan være i risikogruppe

23. marts 2021

Mennesker med blodsygdommen Immun Trombocytopeni (ITP), der tager immunhæmmende medicin for deres sygdom, er som udgangspunkt ikke i øget risiko for at blive smittet i forhold til raske, men de har formentlig en større risiko for at udvikle alvorlig sygdom ved COVID-19.

Hæmofilicentrene indstiller til vaccination

23. marts 2021

I Bløderforeningen har vi nu fået bekræftet, at både Hæmofilicenter Vest på AUH og Hæmofilicenter Rigshospitalet indstiller bløderpatienter i svær og moderat grad til vaccination mod COVID-19 som en del af gruppe 5.

Påskelukket

22. marts 2021

Bløderforeningens sekretariat holder lukket i påsken, d. 29., 30. og 31. marts samt helligdagene.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev:

Tilmeld dig foreningens nyhedsbrev

Vil du gerne modtage de seneste nyheder om blødersygdom og foreningens aktiviteter, så tilmeld dig foreningens nyhedsbrev. Nyhedsbrevet er et supplement til medlemsbladet BløderNyt.

Læs BløderNyt

Her kan du læse tidligere udgaver af foreningens medlemsblad BløderNyt. Bladet udgives to gange om året og indeholder bl.a. artikler om, hvordan det er at leve med en blødersygdom i Danmark og om den nyeste udvikling inden for behandling.