Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Nyheder

Nye muligheder – nye dilemmaer

2. december 2022

D. 11.-13. november holdt EHC New Technologies Workshop 2022 med nyt inden for behandling af blødersygdom. Christian Krog Madsen, der sidder i Danmarks Bløderforenings bestyrelse, deltog. Læs hans referat fra konferencen her.

World Aids Day 2022

1. december 2022

I dag d. 1. december er det World Aids Day – dagen hvor der internationalt sættes fokus på HIV og aids.

EHC Conference 2022: Europas blødere samlet til stor konference i København

11. november 2022

D. 7.-9. oktober 2022 var over 300 blødere, forskere, repræsentanter fra medicinalindustrien, læger og sygeplejersker fra hele Europa samlet til EHC Conference om blødersygdom i København.

Pressemeddelelse: Bløderområdet viser gode erfaringer med at digitalisere monitorering af behandling

8. oktober 2022

Digitalisering er ikke kun for store patientgrupper. Selvom gruppen af patienter med blødersygdomme er lille, er der udviklet en national app, som har lettet patienternes hverdag og styrket samarbejde mellem patienten og den behandlingsansvarlige læge.

Pressemeddelelse: Unik undersøgelse af bløderpatienters livskvalitet

8. oktober 2022

Resultater fra ny livskvalitetsundersøgelse viser, at livskvaliteten blandt danske bløderpatienter er forbedret siden den første undersøgelse i 1988. Men resultaterne fra den nyeste undersøgelse, som netop er præsenteret på EHC Conference 2022, viser også, at de danske bløderes livskvalitet i dag på flere punkter stadig ikke er på højde med den generelle danske befolkning.

Presseinvitation: Stor europæisk konference om behandling af blødersygdom

4. oktober

Du kan blive klogere på de nye og kommende behandlingsmuligheder, når EHC Conference tager temperaturen på behandlingsbilledet inden for blødersygdom mm. anno 2022.

Vaccinationsanbefalinger i efteråret 2022

28. september 2022

Fra 1. oktober 2022 tilbydes alle over 50 år en COVID-19-vaccination og alle over 65 år en influenzavaccination. Derudover anbefales personer, der på baggrund af en sygdom eller lidelse er i særlig risiko for at blive alvorligt syge med COVID-19, at blive vaccineret. Der er også nye anbefalinger for pneumokokvaccination. 

Fotoudstilling: At høre til

15. september 2022

Onsdag d. 14. september præsenterer Danske Handicaporganisationer en fotoudstilling om fællesskaber og at have et sted at høre til. Fotoserien består af 20 forskellige historier fra mennesker med et handicap, der fortæller om, hvor de føler sig set, som dem de er. En af de medvirkende er Palle Skovby, der er bestyrelsesmedlem ved Danmarks Bløderforening.

Godt nyt om Bløderappen

16. august 2022

Så er der endelig godt nyt om bløderappen. Efter at appen i længe ikke har været mulig at tilgå, efter Journl i foråret gik konkurs, så er den nu oppe at køre igen. Desværre kan patienter tilknyttet AUH stadig opleve problemer. 

God sommer

27. juni 2022

Sekretariatet holder sommerferielukket uge 27-30 – begge uger inklusiv. Vi er tilbage igen ved telefoner og mails d. 1. august.

Nye arbejdsgange ved bestilling og levering af blødermedicin fra AUH

7. juni 2022

Nogle voksne og børn tilknyttet Blødercenter Vest, herunder også børneafdelingen, på AUH har allerede oplevet ændringer i den måde, man bestiller og får leveret blødermedicin. Og flere vil fremover kunne hente medicin lokalt i medicinbokse. I første omgang bløderpatienter der bor i Region Midtjylland.

Verdenskongres i Montreal: En radikal anderledes fremtid

30. maj 2022

D. 8.-11. maj mødtes tusindvis af læger, forskere, medicinalfolk og patienter fra det internationale blødermiljø til WFH’s verdenskongres i Montreal. Her blev der bl.a. diskuteret udvikling af bløderbehandling, kvinder og blødersygdom og fremtidsperspektiver. Bestyrelsesmedlemmerne Tem Folmand og Hazel Engelsmann repræsenterede Danmark ved kongressen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev:

Tilmeld dig foreningens nyhedsbrev

Vil du gerne modtage de seneste nyheder om blødersygdom og foreningens aktiviteter, så tilmeld dig foreningens nyhedsbrev. Nyhedsbrevet er et supplement til medlemsbladet BløderNyt.

Læs BløderNyt

Her kan du læse tidligere udgaver af foreningens medlemsblad BløderNyt. Bladet udgives to gange om året og indeholder bl.a. artikler om, hvordan det er at leve med en blødersygdom i Danmark og om den nyeste udvikling inden for behandling.