Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Forældre/børn-seminar 2024

Forældre/børn-seminar er Bløderforeningens weekendtur for familier med et barn med blødersygdom fra 0-17 år. Hele familien er velkommen til en uformel, hyggelig og lærerig weekend i selskab med andre familier berørt af blødersygdom. Her har I mulighed for at spare med andre familier, der kender til og har erfaring med de udfordringer, der følger med at leve med en blødersygdom.


Dato: 6.-8. september 2024

Sted: Musholm Konferencecenter, Korsør


Kalder alle familier med børn med blødersygdom – uanset sværhedsgrad og hvad end den hedder hæmofili, von Willebrands sygdom, ITP eller en anden blødersygdom, så er I inviteret til Forældre/børn-seminar den første weekend i september.

Her er ord som faktormedicin, blodpladetal, port og hjelm hverdag for de fleste. Sparring med de andre forældre og leg med andre børn med blødersygdom er i højsædet denne weekend.

I år skal vi bl.a. høre og tale om dialog og samarbejde med andre sundhedsprofessionelle. Blødersygdomme er sjældne sygdomme, og kun ganske få sundhedsprofessionelle kender til sygdommene. Så hvordan klæder man bedst sig selv og sit barn på til dialogen med fx praktiserende læge, skadestuen. sundhedsplejerske, tandlæge?

Derudover er der stikkeskole, hvor der er mulighed for at prøve kræfter med en venescanner. Den kan ved hjælp af infrarødt lys identificere brugbare vener til at stikke i. 

Vi skal også høre om, hvordan er det at være ung med en blødersygdom? Hvordan er det at gå fra, at ens forældre giver medicin til selv at tage medicin? Hvad giver det unge at være sammen med andre, der har en blødersygdom, fx på Bløderlejren?

Læs hele programmet her >

 

Det praktiske

Dato: 6.-8. september 2024

Sted: Musholm Konferencecenter, Musholmvej 100, 4220 Korsør

Pris: 1.100 kr. per familie, inkl. overnatning og forplejning (drikkevarer udover isvand på egen regning)

Tilmeld din familie her >

Tilmeldingsfrist: mandag d. 5. august. Der er loft på ca. 60 deltagere. Pladserne tildeles efter princippet om først til mølle. Der bliver oprettet venteliste, hvis pladserne bliver fyldt ud. 

Vi glæder os til at se jer!


Du kan læse beretninger fra tidligere Forældre/børn-seminarer her ›

 


Forældre/børn-seminar 2023 i Middelfart. Fotokredit: Tem Folmand

*Vi gør opmærksom på, at der tages billeder til arrangementet, som kan blive brugt i Bløderforeningens medier. Vi offentliggør kun billeder, der overholder Datatilsynets retningslinjer for deling af billeder på internettet. Vi offentliggør derfor ikke billeder, hvor vi vurderer, at en person på billedet kan føle sig udstillet, udnyttet eller krænket. Vi er opmærksomme på, at der bør ydes særlig beskyttelse mod børn og unge under 16. Derfor offentliggør vi ikke billeder af børn, der befinder sig i en udsat situation, uden barnets og forælders samtykke – eksempelvis badebilleder eller billeder af stikketræning. Læs mere her

Ønsker du ikke, at Bløderforeningen offentliggør billeder af dig/dit barn, beder vi dig gøre os opmærksomme på det. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker et billede af dig/dit barn fjernet, kan du til enhver tid kontakte os og gøre indsigelse. Har du gjort indsigelse, vil vi ikke offentliggøre billeder af dig/dit barn fra dette arrangement. Ønsker du et billede, der allerede er offentliggjort, afpubliceret, vil vi i videst mulig omfang fjerne billede.

BløderNyt

BløderNyt er Danmarks Bløderforenings medlemsblad, der udkommer to gange om året og lander i alle medlemmers postkasser. Læs nye og tidligere udgaver af bladet.