Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Handicaptillæg til SU

Ny afgørelse åbner op for, at studerende med blødersygdom kan få tilkendt handicaptillæg til deres SU. Handicaptillægget kan søges af studerende, der lider af fysiske eller psykiske funktionsnedsættelser og dermed ikke er i stand til at varetage et studiejob.


Haljim Zulbeari på 23 år læser til socialrådgiver og har hæmofili A i svær grad. Som følge af sin blødersygdom har han problemer med venstre ankel, der skal opereres, og hver uge må han gå til fysioterapeut for at få taget hånd om smerterne. Udover den almindelige SU modtager Haljim et månedligt handicaptillæg på grund af sin blødersygdom. SU-styrelsen har nemlig vurderet, at Haljims blødersygdom er en funktionsnedsættelse, der medfører, at han ikke kan varetage et almindeligt studiejob.

Kriterier for ansøgning
Handicaptilægget er et månedligt tillæg til studerende med fysiske eller psykiske funktionsnedsættelser. Det skal kompensere for den indtægt, andre studerende får ved at have et studiejob. SU-styrelsen oplyser, at fribeløbet derfor også bliver sat ned hos studerende, der modtager handicaptillæg.

SU-styrelsen påpeger, at det afgørende punkt for at få tilkendt handicaptillægget er, at man lider af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. De laver en individuel vurdering af hver enkelt ansøgning, således at den enkeltes situation tages op til revision.

Haljim fik tilkendt handicaptillægget på grund af sin blødersygdom. I ansøgningen gjorde han opmærksom på sine mange blødninger og det faktum, at han tidligere har måttet fratræde en stilling på grund af sygdommen. Det gjorde, at han i dag modtager handicaptillægget.

God ide at søge
Er man på SU og lider man af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse kan det altså være en god ide at søge tillægsstipendiet. Det kan søges sammen med den almindelige SU, men det kræver et særskilt skema samt dokumentation fra behandler eller sygehus. SU-styrelsen oplyser, at de i de individuelle vurderinger især lægger vægt på den studerendes gener og symptomer, ligesom der fokuseres på, hvad den studerende har arbejdet med tidligere.

Læs mere om handicaptillægget til SU på SU-styrelsens hjemmeside
her ›› 

For yderligere information kontakt SU-styrelsen på telefon 33 26 86 00.