Personlige fortællinger

ITP er en sygdom, der ofte medfører stor usikkerhed. Det er uvist, hvor længe sygdommen varer, og mange er i tvivl om, hvordan de bør gribe forløbet an. På disse sider kan du læse personlige beretninger fra mennesker, der har ITP eller er forældre til et barn med ITP. De fortæller om deres erfaring med at få stillet diagnosen og håndtere sygdommen, og om de tanker sygdommen har sat i gang.

 

Barn med ITP

Hvordan det er at have ITP - 12-årige Nanna fortæller her om, hvordan hun oplever det at have ITP. Om de første symptomer og indlæggelser for to år siden og frem til nu, hvor hun har vænnet sig til sygdommen, og den ikke længere fylder så meget i hverdagen. Læs mere »

 

Voksen med ITP

Åbenhed om sygdom og bivirkninger - Martin fik som 26-årig stillet diagnosen ITP. Martin har skrevet dagbog under hele forløbet, om sygdommen og bivirkningerne, der vendte op og ned på hans liv. Læs mere »

Tanker om ITP - Charlottes historie - Charlotte har haft ITP siden hun fødte sit første barn i 1996. Her skriver hun om diagnoseforløbet og om at være sund og rask, men stadig skulle tage sin sygdom alvorligt. Læs mere »

Tilbage til håndboldkarrieren - Karinas historie - 20-årige Karina Jørgensen havde godt gang i sin karriere som professionel håndboldspiller, da ITP sendte hende til tælling. Læs mere »

 

Forældre til et barn med ITP

Vores historie - Familien Schmidt, der består af far Michael, mor Christina, storebror på 9 år og lillebror Danny på 7 fortæller her om deres liv med kronisk ITP og hvordan sygdommen påvirker hele familien. Læs mere »

Professionel patient - at blive ekspert i egen sygdom - Villads var 7 år, da han i august 2012 fik konstateret ITP. For forældrene Helle og Erik blev det en voldsom oplevelse, og det var først, da familien mødte overlæge Steen Rosthøj på Danmarks Bløderforenings årsmøde i april, at de fik mere ro på omkring sygdommen. I dag er de blevet eksperter i Villads’ sygdom. Læs mere »

Rask efter 3½ år med ITP - Ronja på 6½ år er blevet erklæret rask med et blodpladetal på 280. Hendes mor fortæller her om 3½ år med ITP inde på livet - et forløb, som moren betegner som relativt uproblematisk. Læs mere »

Et stort set normalt liv - Luise og Jens Hveisel-Hansen er forældre til Jakob, der fik konstateret ITP, da han var 2½ år gammel. Her fortæller de om deres første år med sygdommen. Et år, der trods stor usikkerhed og uvished i starten, har gjort dem fortrolige med Jakobs ITP. Læs mere »

Et netværk af ITP-forældre - Gitte Hassaine er mor til Reda, som fik konstateret ITP som femårig. Hun har taget initiativ til at danne en netværksgruppe for ITP-forældre. I netværket deler de sorger og glæder og diskuterer dagligdags problemstillinger, som man ikke nødvendigvis vil spørge en læge om. Læs mere »