Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Besparelser på Skejby truer bløderbehandlingen

De omfattende besparelser i Region Midtjylland kommer også til at ramme de vestdanske bløderpatienter. I hvert fald hvis det spareforslag, som politikerne i disse dage behandler, bliver vedtaget. En vedtagelse vil betyde en nedlæggelse af vagtlægefunktionen for bløderpatienterne.


I dag kan bløderpatienter og behandlere døgnet rundt ringe til vagthavende læge på Klinisk Immunologisk afdeling, hvis der opstår en akut blødning eller livstruende situation med en bløderpatient. Den vagthavende læge har så adgang til en bagvagt med speciale inden for blødersygdom, hvor han/hun kan trække på specialistviden om sygdommen og behandling.
 
I spareforslaget for Klinisk Immunologisk afdeling vil begge vagtfunktioner blive nedlagt.
 
Bløderforeningen er stærkt bekymret over denne mulige forringelse af bløderpatienternes sikkerhed. Døgnvagtfunktionen er et vigtigt sikkerhedsnet under bløderne. Alvorlige blødninger og akutte situationer opstår ikke kun inden for normal åbningstid.
 
Det fremgår da også af Sundhedsstyrelsens seneste redegørelse for hæmofili, at hæmofilicentret skal tilbyde døgnservice. Det er også en del af den europæiske standard for bløderbehandling, at et hæmofilicenter tilbyder 24 timers dækning for bløderpatienter.
 
Bløderforeningen har taget kontakt til regionspolitikerne for at forklare alvoren af nedlæggelsen af vagtfunktionen for de vestdanske bløderpatienter.