Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Svensk pris til Terkel Andersen

Bløderforeningens formand Terkel Andersen har netop modtaget svensk hædersbevisning, idet han den 3. juni 2009 fik overrakt Årgrenskas Stora Pris i Göteborg. Prisen blev overrakt af den svenske dronning Silvia, der er protektor for Ågrenska.


Ågrenska er et svensk kompetencecenter, der arbejder med børn, unge og voksne med funktionsnedsættelser og sjældne sygdomme. Med års mellemrum uddeler Ågrenska en pris til personer, der gør en vigtig indsats for børn med funktionsnedsættelser. Prisen består af en medalje og 20.000 kr.
 
Terkel Andersen modtog prisen i kraft af sit hverv som formand for den europæiske paraplyorganisation for mennesker med sjældne sygdomme, Eurordis. Han har været formand for Eurordis siden 2003. Ved uddelingen blev bl.a. fremhævet hans aktive indsats for at udbrede ny viden på området.
 

Terkel Andersen er også tidligere blevet hædret for sin store indsats for mennesker med sjældne sygdomme og handicap. I 2008 blev han tildelt Sjældne-prisen af Sjældne Diagnoser. Denne pris blev også overrakt af royal hånd, nemlig H.K.H. Kronprinsesse Mary, der er protektor for Sjældne Diagnoser.