Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Livskvalitetsundersøgelsen publiceres internationalt

Danmarks Bløderforening får støtte af Baxalta/Shire og Novo Nordisk til publicering af data fra livskvalitetsundersøgelserne blandt danske blødere.


I efteråret 2012 gennemførte Danmarks Bløderforening for tredje gang en undersøgelse, der kortlagde blødernes oplevelse af egen livskvalitet. En undersøgelse, der også blev gennemført tilbage i 1989 og i 2001. Det gør det muligt at sammenligne data, og det har givet helt unik og meget værdifuld viden om udviklingen i blødernes livsvilkår de seneste tre årtier.

Med støtte fra medicinalvirksomhederne Baxalta og Novo Nordisk er det nu muligt at få publiceret resultaterne af undersøgelserne i et videnskabeligt tidsskrift. En styregruppe bestående af repræsentanter fra Bløderforeningen, overlæge Lone Hvitfeldt fra Aarhus Universitetshospital og afdelingslæge Eva Funding fra Rigshospitalet vil i samarbejde med Københavns Universitet og professor Jakob Bue Bjørner gennemføre projektet.

Baxalta/Shire støtter projektet med 175.000 kroner og Novo Nordisk støtter med 100.000 kroner. Stor tak for støtten.

Læs livskvalitetsundersøgelsen fra 2012 her >>

Læs BløderNyt

Her kan du læse tidligere udgaver af foreningens medlemsblad BløderNyt. Bladet udgives to gange om året og indeholder bl.a. artikler om, hvordan det er at leve med en blødersygdom i Danmark og om den nyeste udvikling inden for behandling.