Spring navigationen over og gå direkte til indhold

World Hemophilia Day 2022

D. 17. april er det World Hemophilia Day. En dag hvor mennesker verden over sætter fokus på blødersygdom og behovet for bedre adgang til behandling for alle klodens bløderpatienter.


I dag, d. 17. april afholdes World Hemophilia Day. Det har vi markeret i ugens løb på de sociale medier ved at sætte fokus på livet med blødersygdom ude i den store verden.

Verden over har blødersamfundet siden 1989 markeret dagen d. 17. april. I år er temaet for årets World Hemophilia Day #AccessForAll.

Vi lever i en tid, hvor man let kan komme til at tage fri adgang til den bedste medicin og et højt specialiseret sundhedsvæsen for givet, men man behøver ikke kigge langt uden for Danmarks grænser for at blive mindet om, at det ikke er noget, der kommer af sig selv. Cirka 80 % af verdens bløderpatienter har ikke adgang til faktor.

WFH – vores internationale paraplyorganisation – har iværksat initiativet: WFH Humanitarian Aid Program for at sikre bedre adgang til behandling for bløderpatienter i udviklingslande. Via faktordonationer til initiativet kan bløderpatienter modtage behandling eksempelvis i forbindelse med operationer.

Læs mere om initiativet her >

Vær med til at markere dagen

Du kan være med til at markere dagen på Instagram. Skab opmærksomhed omkring blødersygdom ved at bære rødt på World Hemophilia Day. Det kan være alt fra en bluse, et par sko, en hat, neglelak eller måske en butterfly. Den iøjnefaldende farve kan være en samtalestarter og give anledning til at fortælle om blødersygdom.

Del et billede på Instagram, hvor du bærer rødt for at skabe opmærksomhed på dagen virtuelt.

Del dit billede med os, ved at tagge @danmarks_bloderforening. Du kan også bruge hashtagsene: #WorldHemophiliaDay2022 og #AccessForAll

Glædelig World Hemophilia Day!

Udgivet: 17. april 2022

Samarbejdsnetværk

Her er et overblik over Bløderforeningens vigtigste samarbejdspartnere – internationalt og nationalt, samt om foreningens samarbejde med medicinalindustrien og dens retningslinjer for dette.

Nyhedsbrev

Vil du gerne modtage de seneste nyheder om blødersygdom og foreningens aktiviteter, så tilmeld dig foreningens nyhedsbrev. Nyhedsbrevet er et supplement til medlemsbladet BløderNyt.